اختیارات هیئت مدیره شرکت سهامی خاص
اولین مادهای که به وظیفه هیئت مدیره اشاره دارد ماده ۱۰۷ لایحه اصلاحی قانون تجارت (به اختصار: ل.ا.ق.ت) است. این ماده بیان میدارد که وظیفه عمومی و کلی هیئت مدیره اداره شرکت سهامی و نظارت بر امور جاری آن است. این وظیفه عملی و نظارتی هیئت مدیره به گونه دیگری در ماده ۱۱۸ نیز تصریح شده است و به همین دلیل شاید بتوان مهمترین وظیفه هیئت مدیره را اداره کامل شرکت و امور آن دانست. طبق محتوای این مواد، مدیران شرکت دارای تمامی اختیارات لازم برای مدیریت امور شرکت هستند، به غیر از اختیاراتی که در صلاحیت مدیرعامل یا مجمع عمومی است.
وظیفه هیات مدیره شرکت سهامی دعوت از مجامع عمومی و تعیین دستور جلسه آنها را بهعهده دارد و حسابهای سالانه شرکت را تنظیم میکند و راجع به عملکرد شرکت را تنظیم میکند و راجع به عملکرد شرکت به مجامع عمومی گزارش میدهد. ترتیب این گزارش، از امور مهمی است که هیئت مدیره باید انجام دهد و باید چنان تنظیم شود که تابلوی دقیقی از وضعیت حسابها و عملکرد شرکت در سال مالی گذشته باشد؛ بهنحوی که صاحبان سهام به گونهای شفاف از وضعیت شرکت آگاهی پیدا کنند.
هیئت مدیره، علاوه بر این رئیس هیئت مدیره و نایب رویس و نیز مدیرعامل شرکت را انتخاب و حقالزحمه او را معین میکند (ماده ۱۱۹ لایحه قانونی).
هرگاه قراردادی میان یکی از مدیران یا مدیرعامل با شرکت بسته شده باشد، هیئت مدیره باید آن را تصویب کند و گزارش آن را به اولین مجمع عمومی عادی صاحبان سهام بده . ( ماده ۱۲۹ لایحه قانونی) .